M1

Scanninger og kroniske smerter (8 min.)

Keypoints Scanninger viser anatomi, ikke smerte. Jo længere tid dine smerter har stået på, desto dårligere er scanninger til at forklare dine smerter. Forandringer i kroppen såsom slidgigt, diskusprolapser, overrevne muskler, mm. findes også i høj grad hos personer helt uden smerter.

Afslutning

Det er vigtigt for dit udbytte af kurset, at du forstår nøglekoncepterne. For at sikre at du har forstået koncepterne i dette modul, skal du bl.a. gennemføre en hjemmeopgave og en quiz. Har du gjort dig nogle tanker omkring forbedringsforslag til modulet indtil videre, vil vi meget gerne have din feedback. Svarene bliver sendt ind …

Afslutning Læs mere »

Introduktion

Før vi går i gang med kurset, skal du gennemføre en kort quiz, som tager udgangspunkt i en moderne videnskabelig smerteforståelse. Fortsæt ved at trykke på “Smertequiz” i den grønne boks.

Hvad er smerte? (5 min.)

Keypoints Smerte er en oplevelse – på samme måde som smag, duft og syn. Vi kan opleve smerte uden skade. Vi kan også få en skade uden at opleve smerte. Smerte handler om beskyttelse. Smerte bliver skabt af nervesystemet, når det ud fra al tilgængelig information vurderer, at der er behov for beskyttelse.