M2

Hvordan frygt for smerte kan have indvirkning på vores liv (6 min.)

Keypoints Unødig frygt for smerte og bevægelse kan begrænse dit liv og forlænge din genoptræning. Bliv opmærksom på de ubevidste mønstre, som fastholder dig en negativ spiral. Aktiviteter/bevægelser, der ligger uden for din komfort-zone, kan være ubehagelige at lave, men kan hjælpe dig med at blive mindre begrænset af smerter. Når du har set alle […]

Hvordan frygt for smerte kan have indvirkning på vores liv (6 min.) Read More »

Nocebo (3 min.)

Keypoints Nocebo-effekten er den negative forventningseffekt.  Nocebo-effekten afhænger af vores overbevisninger og forventninger. Den information, du modtager, kan have stor betydning for dit genoptræningsforløb. Bliver du fortalt, at det er farligt at krumme ryggen, vil der være større risiko for at opleve smerte, når du krummer ryggen.

Nocebo (3 min.) Read More »

Placebo (6 min.)

Keypoints Placebo-effekten er den postive forventningseffekt.  Placebo-effekten afhænger af vores overbevisninger og forventninger. Placebo-effekten virker også selvom du ved, at du får placebo. Placebo-effekten kan have store fysiologiske effekter og virker ikke blot på smerter.  Placebo er en del af al slags behandling.

Placebo (6 min.) Read More »